Ett skrivbord med utrutsning för att förfalska kontokort Foto: Polisen
1 av 3
Bild ur polisens förundersökning. Foto: Polisen
Ett av förråden där mannen ska ha haft sin verkstad Foto: Polisen
3 av 3
Ett av förråden där mannen ska ha haft sin verkstad. Foto: Polisen

Skärpt straff för kontokortstillverkare

En man från Boråstrakten, som i december förra året, dömdes bland annat för att ha tillverkat falska kontokort får nu sitt straff skärpt av hovrätten.

Mannen är i 30-årsåldern och dömdes förra året av Göteborgs tingsrätt för bland annat för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. Nu får han sitt straff skärpt av hovrätten. Det skriver bt.se i dag.

Efter att hovrätten gått på åklagarens linje och i motsats till tingsrätten dömt mannen även för grov urkundsförfalskning, grovt penningtvättsbrott och barnpornografibrott fördubblas mannens straff till 3 års fängelse.

Vid husrannsakan hos mannen tidigt i höstas hittades maskiner och material för kontokortstillverkning, 150 tomma plastkort och 22 förfalskade kontokort.

Mannen ska på egen hand ha tillverkat bankkontokort baserade på kortnummer som han köpt eller fått över nätet. Han ska med korten ha handlat i butiker och hotell för mer än 100 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista