Sophia Strandberg Jonsson, miljökommunikatör på Borås Energi. Foto: Marcus Léonarde / SR
Sophia Strandberg Jonsson, miljökommunikatör på Borås Energi. Foto: Marcus Léonarde / SR
BORÅS

Vill få fler att ha dåligt samvete över miljön

Miljökommunikatör: Som att träna, ständigt dåligt samvete
1:37 min

Hon försöker frälsa sin omgivning med ekologiska och närproducerade varor. Som kommunikatör vid Borås Energi står miljön alltid i fokus för Sophia Strandberg Jonsson. 

– Ju mer kunskap man får desto mer intresserad blir man. För mig började det när jag fick barn, jag började med eko-mat. Jag ville att det skulle vara giftfritt. Jag började läsa mer och intresset växte, säger Sophia Strandberg Jonsson. 

– Jag får väldigt mycket input om de här frågorna, jag träffar så många som kan så mycket.

Vill skapa möten
Sophia Strandberg Jonsson arbetar som miljökommunikatör på Borås Energi. Hon har bland annat hand om Kretsloppet och hon försöker så ofta det går att skapa möten där miljöfrågor diskuteras. 

– Det jag gör är ju att försöka skapa de här samtalen, mötena, säger Sophia Strandberg Jonsson. 

Blir du trött på sådana som oss som ständigt fuskar?

–Ibland, men jag fuskar ju också, jag äter kött ibland, flyger ibland. Miljön är lite som att träna, man har ständigt dåligt samvete. Men om alla gör lite grann så kommer det att bli ett bättre, ett mer hållbart samhälle, säger Sophia Strandberg Jonsson.   


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".