Tobias Henning
Tobias Henning, kommunikatör på Miljöförvaltningen, har sin arbetsplats på Orangeriet. Foto: Mikael Falk/SR

Personal väljer att lämna Orangeriet

Tobias Henning: Vårt arbete blir lidande
1:02 min

Den senaste tidens turbulens har påverkat arbetsmiljön mycket negativt på Orangeriet i Borås. En del av dom som har sin arbetsplats på miljöförvaltningen där har valt att flytta.


Tobias Henning som är kommunikatör på miljöförvaltningen har dock inga problem med att jobba kvar i Orangeriet, men har varit medveten om problemen sedan i höstas.

– Det är inget nytt för oss att situationen ser ut som den gör. Vi har levt med den hela hösten, att vi tycker lite olika i de olika parterna i hur vi ska prioritera verksamheten.

Han medger att turerna kring Orangeriet påverkat arbetsmiljön.

– När det blir så turbulent så blir det svårt att fokusera på vårt dagliga arbete lidanden. Känner man att det finns annat man behöver jobba med så kan det vara skönare att gå någon annanstans.

Vad säger dina arbetskamrater om arbetsmiljön?

– Det är väl ingen som är särskilt glad över att det blivit som det blivit. Vi har många spännande visioner och tankar som vi vill genomföra, men de får man pausa lite nu när det blivit så här.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".