Tankbil av länsväg 156.
1 av 2
Tankbilen som gått av vägen på 156:an är lastad med minst sex kubikmeter gasol. Foto: Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Avspärrning på 156:an mellan Skene
2 av 2
Avspärrning 156:an. Foto: Sofia Kristiansen/SR
MARK

Avstängt för bärgning av tankbil på väg 156

0:45 min

En person har förts till sjukhus efter en svår trafikolycka med en tankbil, lastad med gasol. Bärgning pågår och länsväg 156 söder om Skene mot Svenljunga, är avstängd. 

Olyckan inträffade vid tjugo i tretiden på natten. Av någon anledning har dragbil och släp kört av vägen, hela ekipaget ligger inne i skogen.

– På platsen var det dåligt väglag, snö och halka, säger Leif Floberg, insatsledare på räddningstjänsten i Borås.  

Föraren lyckades själv ta sig ur lastbilen men ska ha blivit skador, bland annat skärskador i ansiktet och han har förts till sjukhus.

Krävande bärgning under dagen
Före lunchtid var kranbilarna på plats för att börja arbetet med att få upp tankbilen. Gasakuten har under förmiddagen arbetat med att tömma tankbilen på gasolen, så kallad, avfackling. Det finns enligt räddningstjänsten ingen fara för någons liv.

Ett område på 300 meter runt tankbilen är avpärrat och ingen trafik kommer att få passera, detta gäller stora delar av dagen. Polisen är på plats för att omdirigera trafiken.

Tank med brandfarlig gasol
Tankbilen var lastad med minst 6 kubikmeter gasol och vägen är avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet. Räddningstjänsten har också spärrat av en radie runt lastbilen på cirka 300 meter.

Enligt Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten i Borås, kommer vägen troligtvis att vara avspärrad hela dagen.

– Vi har inte kunnat göra så mycket på plats än, grund av säkerheten, säger han.

Gasolföretaget har också varit på plats och de har hittat en liten läcka på bilen.

Hur farligt är det här?

– Vi har varit väldigt försiktiga, om man säger så, men det var ändå på en bra plats som olyckan skedde för det finns nästan ingen bebyggelse i närheten, säger Ignell.

Enligt Niklas Ignell så inväntar räddningstjänsten även polisen nu på morgonen för att få hjälp med omdirigering av trafiken.

– Ett par bilar har fått vända i natt, säger Ignell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista