Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Coleslaw - hamburgarens krämiga följeslagare

Publicerat fredag 4 mars 2016 kl 11.14
Coleslaw serveras som tillbehör till hamburgare och pommes frites.
Foto: Melissa Gustafsson/SR

Veckans recept kommer från Fadi Kara som bjuder på ett krämigt tillbehör till hemmagjorda hamburgare. 

Coleslaw

 Vitkål
 Morötter
 Rödvinsvinäger
 Rapsolja
 Salt
 Socker
 Italiensk salladskrydda
 Majonnäs
 Dijonsenap
 Ananas Juice

Strimla vitkål. Därefter riv morötter.
Blanda i en skål. Tillsätt salt, salladskryddan och socker, 4 ggr mer socker än salt. Häll på lite vinäger och rapsolja. Låt vila ca 1 timme, blanda. En liten sked dijonsenap. Häll på ananas juice och majonnäs. Sedan blanda allt. Låt ligga kyld i ca 1 timma.

Hälsningar Hell's Burger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".