Simon Bengtsson, här tillsammans med kompisen Albert (som alltså inte var med och skickade in brevet) till höger om sig, sågar Christer Björkman och bristen på riktiga schlager. Foto: Sveriges Radio.
Simon Bengtsson, här tillsammans med kompisen Albert till höger om sig, sågar Christer Björkman och bristen på riktiga schlager. Foto: Sveriges Radio.
MELODIFESTIVALEN

Här läxar 9-åringen upp Christer Björkman

1:04 min

Simon har skickat in ett brev till Christer Björkman för att han ska göra något åt att schlagern förlorar. Han ger förslag på hur han skulle kunna göra tävlingen. 

– Eftersom inte schlagern går hem är det väldigt sorgligt.

Brevet handlar alltså om att klassiska schlagerlåtar inte klarar sig kvar efter deltävlingarna och det vill Simon ha ett slut på. Därför skickade han och hans storebror brevet. 

– Det är om att appen ska bort för att den gör att schlager åker ut.

Han har ett också skrivit med ett förslag till Christer Björkman på hur han skulle kunna göra tävlingen istället för att schlagern ska överleva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista