Simon Gustavsson, boråsaren som kommer att cykla genom hela Sverige till sommaren. Foto: Karin Ivarsson / SR
Simon Gustavsson, boråsaren som kommer att cykla genom hela Sverige till sommaren. Foto: Karin Ivarsson / SR

Cyklar genom Sverige utan mat

1:56 min

Till sommaren ska han cykla 240 mil utan mat. Simon Gustavsson från Borås älskar att experimentera med sin kropp och äter just nu upp sig rejält. 

– Det är för att kunna skapa ett kaloriöverskott för att kunna ta mig från norr till söder på enbart vatten och mineraler, säger Simon Gustavsson.

 Simon Gustavsson är utbildad inom biomedicin. Genom att cykla från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder vill han visa att allt är möjligt. Genom kunskap om kroppen och med tillräcklig vilja kan man enligt Simon göra vad som helst. Den 5:e juni startar han cyklingen som beräknas ta omkring 14 dagar. 

– Det är en fantastisk utmaning. Jag har planerat detta i fyra år. Jag har läst biomedicin och älskar utmaningar. Det här med att manipulera med kroppen upp och ner är väldigt roligt. Kroppen älskar ju att ligga på en jämn nivå och jag stressar min kropp. Men det är långt ifrån vilken stress andra gör mot sina kroppar. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista