Abdullahi Warsame, engagerad på Norrby i Borås. Foto: Karin Ivarsson / SR.
Abdullahi Warsame, engagerad på Norrby i Borås. Foto: Karin Ivarsson / SR.
#förstasvenskajobbet

Abdullahi lärde sig svenska genom första jobbet

Warsame: Man får språket på ett helt annat sätt
2:37 min

Bra handledare och frågvisa äldre. Det gjorde att Abdullahi Warsame snabbt kom in i sitt första jobb och i det svenska samhället. 

– Mitt första jobb var inom hemtjänsten på Boda. Jag fick praktisera där och sedan fick jag sommarjobb, säger Abdullahi Warsame från Borås.  

– Det var bra, jag hade bara suttit i skolbänken. I arbetslivet får man språket på ett helt annat sätt. De äldre där var väldigt intresserade av mig, av min hudfärg och de frågade massor och jag fick svara och lärde mig mer.  

– Man lärde sig mer om hur det var i Sverige, via äldre. Jag hade en bra person som tog hand om mig, min handledare. Han skickade mig till olika ställen, säger Abdullahi Warsame.  

– Det har betytt mycket att jobba, jag klarar mig bra, jag har kommit in i det svenska samhället på rätt sätt. Jag försöker att anpassa mig. Om man inte har något jobb kan man tappa hoppet. 

Har du en historia om hur du fick ditt första jobb i Sverige?
p4.sjuharad@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".