Sunbender framträder på en scen.
Foto: Sunbender
LIVE I P4

Sunbender gör musik som röst åt känslorna

Sunbender: Det här är vårt öde
3:04 min

Sunbender förvandlar solsken och energi till uttryck av kärlek och tacksamhet. De försöker ge en röst åt känslor och klä upp det i rytmer och harmonier. 

Sunbender med medlemmar från Borås och Göteborg vill göra sig fria från ideal och idéer som hämmar deras kreativa skapande och istället vara sig själva trogna fullt ut i sitt skapande. Musikaliskt blir det en mix av pop, rock och folk.

De flesta låtarna skrivs av Jesper Tossavainen, men de andra bandmedlemmarna bidrar med texter och musik. De har alla spelat i olika band i 15 år men har med Sunbender hittat hem. 

– Själen är Jespers låtar som vi andra skapar en kropp till och när vi träffades kände vi att våra toner gifter sig så bra, så det här är vårt öde att fortsätta med det här bandet, berättar Daniel Waern.  

Inspirationen kommer både från resor till Indien och Berlin men även från möten stan i Göteborg. Som kvällen då de träffades av en slump på bussen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".