Anja Väli
Anja Väli brukar alltid ha väskan runt halsen men en gång lade hon den i rullatorn och då slog tjuvarna till. Foto: Sara Lundin/SR
BORÅS

Bestulen kom inte fram till polisen

1:30 min

Anja Väli från Borås hamnade på plats 117 när hon ville anmäla en stöld. Hon tycker polisen borde bli bättre på att bemanna upp.

I början av veckan handlade Anja Väli i en affär på Allégatan i Borås. Hon brukar alltid ha sin väska runt halsen men just den här dagen hade hon lagt den i rullatorn i stället.

–Jag vände mig om för att kolla i tomatdisken och funderade en liten stund på vilka jag ville ha. När jag sen skulle lägga ned tomaterna så såg jag att väskan var öppen. Då tittade jag och såg att pengarna var borta, säger Anja Väli.

Undrar vad alla poliser gör
Hon fick hjälp i affären har en anställd som ringde polisen, men det var så lång kö att Anja bestämde sig för att åka hem och själv ringa.

– När jag ringde polisen och de som har hand om stölder så sa de att det var 116 som stod i kön. Jag blev paff! Jag kan inte fatta, de säger ju att de får flera poliser man jag kan inte fatta vad de gör då.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista