Jessica Jansson. Foto: Privat
Jessica Jansson. Foto: Privat

Lämnade fotbollen efter skador - nu satsar Jessica på skateboard

Jessica: Jag har haft sju hjärnskakningar
2:24 min

Hon har gått från allsvenskan till skatehallen. När skadorna blev för många bytte Jessica Jansson fotbollen mot skateboard.

–Jag har haft sju hjärnskakningar och opererat foten flera gånger. Jag har väl ändå klarat mig lindrigt undan men tre veckor efter den sista hjärnskakningen sov jag bara. Jag har fått en del problem med migrän efter också, säger Jessica Jansson.

– Sista året, när jag spelade i Örby, kunde jag göra en träning men dagen efter kunde jag inte gå på min ena fot, den var för sliten.

Tufft att sluta
Jessica Jansson har spelat fotboll i damallsvenskan, bland annat för Dalsjöfors Goif. Efter sin sjunde hjärnskakningen tvingades hon sluta. Nu satsar hon helhjärtat på att skejta istället. En sport som tar henne världen över för uppvisning, coachning och tävlingar.

– Jag började spela fotboll när jag var sex år och jag gick fotbollsgymnasiet, allt var så förknippat med att vara fotbollsspelaren Jessica Jansson. Det var väldigt tufft när jag tvingades sluta. Nu är det 2,5 år sedan jag rörde en boll.

– Nu har jag hittat min nya sport. Jag har alltid velat testa skateboard och när jag ändå var så skadad tänkte jag nu eller aldrig, säger Jessica Jansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".