Jimmy Nilsson.
1 av 2
Jimmy Nilsson. Foto: Sofia Kristiansen/SR
TEMA: MISSBRUK & BEROENDE

Spelandet blev ett beroende för Jimmy

1:29 min

Enligt Folkhälsomyndigheten har två procent av Sveriges befolkning över 16 år spelproblem. För Jimmy Nilsson började allt när han som 16 åring satsade 10 kronor på VM-finalen mellan Frankrike och Brasilien, och vann.

Jimmy Nilsson fick mycket beröm och tillrop av sin omgivning, för att han hade varit så skicklig att pricka rätt slutresultat. Det blev början på vad som senare skulle utvecklas till ett spelberoende, som vände upp och ner på Jimmy Nilsson liv.

– Jag brände så många broar och till slut fanns det ingenstans att vända sig längre, säger Jimmy Nilsson.

För sex år sedan var spelandet som värst för Jimmy Nilsson. Dagarna gick ut på att få tag på nya pengar för att kunna vinna tillbaka det han en gång hade förlorat. Men när banken sa nej, gick han vidare till kreditbolagen, tog sms-lån eller kom på en, som han kallar det, snyfthistoria för att kunna låna pengar från vänner och bekanta.

– Jag betalade tillbaks väldigt bra vilket gjorde att jag alltid fick låna nya pengar, men så fort jag fick låna nya pengar så lånade jag för att betala tillbaks och extra för att kunna spela för, säger Jimmy Nilsson och fortsätter.

– Jag grävde min grav djupare och djupare. Så fort jag fick tag på pengar så satte jag dem för att vinna tillbaka allt på en gång, jag hade inte tålamod och jag ville att allt skulle bli bra.

Har du problem med spelandet?
Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 mellan 9:00-21:00 alla helgfria vardagar.

Vad har du för erfarenheter av missbruk och beroende?
p4sjuharad@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista