Bombdåd i Turkiets huvudstad Ankara 13 mars 2016
1 av 2
Bombdådet igår i Ankara i Turkiet som krävde 37 människors liv, kan tyda på en upptrappning av våldet i landet. Foto: AP
Marcus Ålsnäs
2 av 2
Foto: Privat
TURKIET

Markbo: Bombdådet i Turkiet förebådar fler attentat

1:21 min

Bombdådet igår i Ankara i Turkiet som krävde 37 människors liv, kan tyda på en upptrappning av våldet i landet, enligt Turkietkännaren Marcus Ålsnäs. 

Dådet igår var det andra större attentatet som händer på kort tid i Turkiet, Marcus Ålsnäs, tidigare medarbetare på P4 Sjuhärad, som har bott och arbetat i Ankara, säger att det är illavarslande att Turkiska säkerhetsapparaten inte lyckades förhindra det. 

– Turkarna är vana vid att ha en hög säkerhetsapparat som håller militanta och extremistiska grupper i schack, men nu uppfattar nog många att staten inte har koll, vilket är farligt.

Tror du att det här kommer att stabiliseras och nå en lösning?

– Nej, jag tror att vi står inför ett våldsamt år med fler attentat och kanske även öppen konflikt med extremistiska grupper, säger Marcus Ålsnäs.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista