Kay Pollak
Kay Pollak. Foto: Niclas Odengård/SR
BORÅS

Kay Pollak föreläser för mer glädje i livet

1:26 min

Om du ändrar dina tankar kan du ändra ditt liv. Det menar Kay Pollak, filmregissör och författare som också håller föredrag om självhjälp. I dag på Sagateatern i Borås.

Vid två tillfällen under tisdagen föreläser Kay Pollak på Sagateatern, i Borås, och berättar om hur man når bättre hälsa och känner mer glädje i livet. Det handlar om att styra sin tankar. 

– Mina tankar skapar om jag mår bra eller dåligt - det är mina tankar som är ursprunget. Och man kan lära sig att välja sina tankar. 

Men går det verkligen att styra tankarna så tydligt?

– Ja, det går att lära sig faktiskt. Det gör det absolut, man kan ändra sitt känslotillstånd på tio sekunder. Och jag har lärt mig det. 

Vad gör dig kvalificerad att ge andra råd om hur de ska leva?

– Jag är jättenoga där, det är en hårfin skillnad. Jag vet bara vad som har varit bra för mig. Jag säger aldrig: "Gör så här".

Under den tre timmar långa föreläsningen ligger fokus på frågeställningar som: "Hur man kan se problem som möjligheter" och "hur tar jag ansvar för det jag tänker". Den absolut bästa övningen för att nå hälsa och välmående är, enligt Kay Pollak, att varje morgon vid uppvaknandet, i sängen, tänka och räkna upp en till tre saker, som du är tacksam för.

– Det är den enklaste övningen - och den slår allt. Den påverkar mig enormt. Jag har själv nu på morgonen gått igenom tio saker som jag helt sant kan säga att jag är tacksam för. Det påverkar varje cell i min kropp. Jag går och upp, och ställer mig i duschen med en helt annan känsla. 

Klockan 13 och 19 idag kan man lyssna på Kay Pollak, på Sagateatern i Borås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista