Lokalförsörjningsnämnden svarar på kritiken

Politiker: Vi tar kritiken på största allvar
1:18 min

Socialdemokraten Mathias Duell (S), ordförande för den kritiserade Lokalförsörjningsnämnden, tar allvarligt på kritiken. 

Socialdemokraten Mathias Duell, ordförande för Lokalförsörjningsnämnden, tycker att det är otroligt tråkigt att verksamheten på Orangeriet inte fungerar.  

– Men det beror på en mängd olika faktorer som vi inte kan gå in på nu. Tittar man på de delar där de pekar på att vi eventuellt otillbörligt har gynnat en enskild näringsidkare, så tar vi det på väldigt stort allvar. Vi är väldigt väl medvetna om hur den lagen ser ut, säger 

Varför har det blivit så då, att ni får kritik för att gynna den här restaurangen?

– Vi har arbetat tillsammans med restaurangen, för att försöka få det att fungera. Det är väl egentligen åtgärder som vidtagits där då, tillsammans. Samtidigt har vi gjort allt för att säkerställa att det inte ska vara otillbörligt gynnande av näringsidkare. 

Borde ni inte kunna se till att få in räkningarna i tid?

– Jo, självklart. Men sedan har jag svårt att gå in i detalj på vilka påminnelsefakturor och vilka inkasso-krav som har skickats, och när och var. Jag har inte den detaljkontrollen på verksamheten. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".