Conny Bennibring utanför sin lägenhet.
1 av 4
Conny Bennibring utanför sin lägenhet. Foto: Mikael Falk/SR
Amanda Andersson ligger bakom insamlingen på Facebook.
2 av 4
Amanda Andersson ligger bakom insamlingen på Facebook. Foto: Mikael Falk/SR
Bild från köket.
3 av 4
Bild från köket. Foto: Mikael Falk/SR
Bild från köket.
4 av 4
Bild från köket. Foto: Mikael Falk/SR

Conny i tårar efter branden - nu sluter boråsarna upp

1:27 min

En Facebookinsamling ska nu hjälpa Conny Bennibring att komma på fötter igen. För drygt en månad sedan blev hans lägenhet på Sjöbo förstörd efter en brand.

– Jag hade varit och handlat och när jag kom hem möttes jag av polis och brandkår. Så fort jag såg dem kände jag på mig att något hade hänt. När jag sedan fick beskedet att det hade brunnit i lägenheten och fyra av mina katter hade dött av branden, då blev jag så ledsen och chockad så att jag föll ihop, säger Conny Bennibring.

Hans lägenhet, som han bott i de senaste 32 åren, var en bostadsrätt som han saknade hemförsäkring för - det har ställt till problem.
Därför har Amanda Andersson, som är bekant med Conny, startat en Facebookinsamling för att bland annat få in pengar till möbler, flytthjälp och hyra för ett tillfälligt boende.

– I dagsläget har jag fått in en summa mellan sex- och sjutusen kronor, säger Amanda Andersson och fortsätter:

– Det första jag har gjort nu är att hyra ett lager dit vi kan flytta Connys grejer så att sanering och renovering kan påbörjas. Parallellt med det letar jag en bostad som han kan bo i under den perioden.

Första tiden efter branden bodde han hos släktingar. Men för ett tag sedan var det en man som hörde av sig via Facebook och erbjöd Conny att bo hemma hos honom.

– Det var en man som hette Ahmet som hörde av sig och där han har bott den senaste veckan, säger Amanda Andersson.

Conny är glad över stödet han fått under tiden.

– Det betyder jättemycket och jag vill tacka alla som hjälpt till, säger han.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista