Jörgen Skattberg.
1 av 5
Jörgen Skattberg är butiksägare och visar upp de tomma hyllorna. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Butiken.
2 av 5
Butiken. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Hyllorna gapar tomt där motorsågarna en gång stått.
3 av 5
Hyllorna gapar tomt där motorsågarna en gång stått. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Fönstret där man bröt sig in i källaren.
4 av 5
Fönstret där man bröt sig in i källaren. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Dörren där motorsågarna troligen lastats ut.
5 av 5
Dörren där motorsågarna troligen lastats ut. Foto: Sofia Kristiansen/SR
ULRICEHAMN

Motorsågar till ett värde av 50 000 kronor stulna i Timmele

1:31 min

En butik i Timmele i Ulricehamns kommun fick i natt besök av inbrottstjuvar. Larmet gick, men när butiksägaren kom till butiken var tjuvarna och flera, dyra motorsågar redan borta.

– Det är nedrivet lite grejer och man har gjort sönder några fönster och en dörr på baksidan och kapat massa datakablar, säger Jörgen Skattberg som är butiksägare till den drabbade butiken.

Tjuvarna ska ha tagit sig in genom en ruta på baksidan som ledde ner i källaren och bänt upp de balkar som satt i vägen. Larmet gick, men antagligen ska tjuvarna ha varit snabba med att slå sönder signaldosan för larmet, som annars hade gett ifrån sig ett starkt ljud som hade väckt halva byn enligt butiksinnehavaren Jörgen Skattberg.

Förbättrat inbrottsskydd hjälpte inte
Det är inte första gången butiken utsätts för inbrott. Vid ett tidigare tillfälle hade tjuvar dragit loss dörren till butiken med hjälp av sin bil och stulit nästintill allt som fanns i butiken. Att det nu varit inbrott igen gör Jörgen Skattberg uppgiven.

– Det känns så himla onödigt. Varje gång har vi förbättrat säkerheten med reglar framför dörrar, järnbalkar och det ena och det andra. Larmet går ju varje gång, men tjuvarna är färdiga långt innan någon har hunnit hit, säger Jörgen Skattberg.

För Jörgen Skattberg och hans bror blir det under dagen till att laga och fixa allt som förstörts under nattens inbrott.

– Det blir massor av jobb till ingen nytta och då blir man lite irriterad, säger Jörgen Skattberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista