Hjullastaren som stals på ett närliggande företag gjorde ett ordentligt hål i väggen på baksidan av Elgiganten. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto.
Hjullastaren som stals på ett närliggande företag gjorde ett ordentligt hål i väggen på baksidan av Elgiganten. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto.
BORÅS

Hjullastare användes i kupp mot Elgiganten

1:22 min

Det har varit inbrott vid Elgiganten på Knalleland i Borås. Larmet kom strax före klockan fyra på morgonen.

Ett arbetsfordon, en hjullastare har stulits vid Lastbilscentralen och användes för att ta sig in i byggnaden. Stora skador syns där fordonet demolerat byggnaden och kört upp ett stort hål.

En lastbilschaufför som legat och sovit i sitt fordon bredvid hade trots det inte märkt något under natten.  

– Jag hörde ingenting för jag sov väldigt bra. Vid tretiden var jag uppe och då märktes ingenting. Sedan vid fyra halvfem-tiden kom polisen och bankade på, men då var det försent, säger Brian Nygaard.

Man har kört sönder en dörr på baksidan. Polis och väktare var snabbt på plats. Vad som stulits är ännu oklart men mycket tyder på att de inte har fått med sig några större värden. Värst är förstörelsen som hjullastaren åstadkommit.  

Polisen har spärrat av området och tekniker ska undersöka platsen senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista