Linn Nilsson Gräsberg från Nittorp. Foto: Karin Ivarsson / SR
Linn Nilsson Gräsberg från Nittorp. Foto: Karin Ivarsson / SR

Så reagerar Mästerkocks-Linn när hon öppnar kylen

2:34 min

Hon älskar att öppna kylen och skapa av det som finns där. Linn Nilsson Gräsberg använder sin kreativa sida till matlagningen. 

– Jag har alltid sagt att matintresset startade i tonåren. Men häromdagen snubblade jag och mamma över en gammal dagispärm. Det var teckningar och olika intervjuer. Det finns en från när jag var tre år. Det frågades om när jag blir glad - mitt svar var när jag har ätit och på frågan när blir du ledsen stod det - när jag inte har ätit, säger Linn Nilsson Gräsberg.

Vad var det som fick dig att fastna för matlagningen? 

– Jag har alltid varit kreativ, jag har använt mig av den sidan i matlagningen. Väldigt ofta öppnar jag kylen och måste hitta på något av det som finns där och det är det roligaste som finns, att hitta på något magiskt av det som finns i kylen!  

Känd från tv 
Linn Nilsson Gräsberg gjorde sig känd som den yngsta någonsin som sökte sig till Sveriges Mästerkock. Det blev lovord från juryn under Linns audition och hon blev en av de tolv lyckliga som fick åka till Stockholm för att vara med i programmet. Där fick Linn Nilsson Gräsberg lämna tävlingen först av alla.   

– Blir man topp tolv får man inte söka igen, det är lite surt. 

Vad tar du med dig därifrån?

– Väldigt mycket, tolv fantastiska vänner för livet. Man går igenom så mycket tufft tillsammans och vi har blivit som en enda stor familj, säger Linn Nilsson Gräsberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista