Kommunhuset i Mark.
Foto: Hanna Larsson/SR
MARK

Polisanmälan mot kommunanställd "Kan bli omfattande utredning"

En förundersökning inleds mot en före detta anställd i Mark efter att kommunen upptäckt konstigheter gällande kostnaderna för bostadsanpassning. 

Redan för tio år sedan fanns misstankar om att allt inte gått rätt till när det gäller Marks kommuns kostnader för anpassning av bostäder till äldre personer och funktionshindrade

När kommunen själv låtit utreda vad som skett framkom bland annat att specialutrustning avbeställts men att pengarna inte kommit tillbaka till kommunen.

Höga kostnader ledde till anmälan
Marks kommuns kostnader för bostadsanpassning har också legat betydligt högre än motsvarande kommuners kostnader för detta, och i februari beslutade kommunen att polisanmäla den före detta anställde som jobbat med bostadsanpassning.

Åklagare John Nilsson säger till P4 Sjuhärad att han har beslutat att inleda en förundersökning, som i nuläget gäller trolöshet mot huvudman.

– Men jag har inte delgett någon person misstanke ännu.

Åklagaren säger också att utredningen kommer att bli omfattande, då man kommer att behöva gå igenom kommunens ärenden för bostadsanpassning under flera års tid.

Hur mycket pengar kan det handla om?

Det är flera miljoner, fem kanske, säger John Nilsson, åklagare.

Åtal kan väckas tidigast framåt sommaren.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista