Lars Kaggsgatan
Johnny Holmgren, Tobias Zandén, Jan-Åke Claesson och Mikael Dalander vid den olycksdrabbade kurvan på Lars Kaggsgatan. Foto: Melissa Gustafsson/SR
BORÅS

Nu ska Lars Kaggsgatan bli säkrare

1:29 min

Lars Kaggsgatan i Borås är olycksdrabbad, boende på Kristineberg har tryckt på för att få till en förändring och nu lovar kommunen att göra vägen säkrare.

– Man är orolig när folk inte respekterar underlaget och kör för fort, det är en knepig kurva och man ser inte alltid att det är halt. I min värld löser man sådana här problem, det handlar om människors liv, säger Johnny Holmgren, som bor på Kristineberg och ofta går på trottoaren.

I eftermiddags möttes boende och kommunen vid Lars Kaggsgatan för att diskutera lösningar. Mikael Dahlander på kommunens tekniska kontor håller med om de boendes problembeskrivning, Lars Kaggsgatan är för bred och många kör för fort.

En trafikmätning som gjorts visade att bara 28 procent håller rätt hastighet. Och nu lovar kommunen åtgärder.

– Det vi tänker gör att är att smalna av vägen, som vi hoppas gör att folk håller lägre hastighet och även fixa en rejälare kantsten, som sticker upp som också blir ett skydd mot gångbanan, säger Mikael Dahlander på tekniska kontoret.

När blir det här gjort?

 Så fort vi får materialet vi behöver och tjälen har gått ur marken, säger Dahlander.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista