Henry Sandahl. Foto: Pär Sandin
Henry Sandahl. Foto: Pär Sandin
Mark

Hård kritik mot slöseri med skattepengar på bilpool

1:04 min

Hård kritik riktas nu mot den bilpool som blev ett rejält fiasko i Marks kommun. 455 000 kronor kostade testperioden skattebetalarna.

– Ja, det är en riktig härdsmälta ur ekonomisk synpunkt säger Henry Sandahl, Markbygdspartiet.

Det var ett privat företag som drev bilpoolen på kommunens uppdrag. Fyra bilar stod uppställda utanför kommunhuset men under ett helt år var det bara en enda kommuninvånare som utnyttjade möjligheten.

Däremot var det en del tjänstemän och politiker som tog chansen att enkelt kunna sätta sig i en bil bara 30 meter från kommunhuset och resa i väg på olika uppdrag.

Liknar investeringen vid lekstuga
Avtalet med den privata biluthyraren var skrivet så att bilarna kostade även när de stod stilla. En kort resa på sju kilometer men som var över ett dygn kunde kosta 1 700 kronor, som skattebetalarna fick betala.

Henry Sandahl är upprörd över slöseriet.

– Varje bil kostade 9 000 kronor i månaden, För en tredjedel av den kostnaden skulle man kunna leasa en riktigt bra bil.

– Det är fullkomligt ofattbart hur man kan göra slut på en halvmiljon kronor på en sådan lekstuga.
 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista