Bildmontage av Alexander Svensson på väg i bil och en bild från attackerna i Bryssel.
Foto: Privat/TT
TERRORN I BRYSSEL

Alexander från Ulricehamn om paniken i Bryssel

Alexander Svensson: Det var panikslaget.
0:58 min

Alexander Svensson var på väg hem från Thailand, när han och hans 2-årige son hamnade mitt i terrorattacken på Zaventem-flygplatsen i Bryssel.

Meningen var att de skulle ta flyget hem, nu fick det bli hyrbil istället. Såhär berättar han om bombdådet som dödade minst tio människor:

– Vi satt på terminalen, helt plötsligt såg jag massa panikslagna människor komma springandes. Det var obehagligt, man vet ju att det har skett en del terrordåd den senaste tiden, säger Alexander som var på väg hem till bostaden i Varnum i Ulricehamns kommun.

– Jag hörde ingen explosion, men man fick verkligen puls. Det första jag trodde då var att man skulle få höra en skottlossning, det kändes lite så.

Alexander och de andra fick sedan evakueras från flygplatsen, och fick beskeded att det inga mer flyg skulle avgå eller anlända till flygplatsen.

– Jag träffade några kompisar på flygplatsen och vi bestämde oss för att hyra en bil och ta oss hemåt. I ett sådant här läge vill man bara komma hem.

Kommer du känna en extra rädsla när du ska ut och flyga i framtiden?

– Det är svårt att säga, men det är klart att detta har ju gett mig en tankeställare. Bryssel är väl inget ställe jag kommer att återvända till i alla fall.

Följ händelseutvecklingen i Bryssel hos Ekot!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".