Flisförrådet var övertänt när räddningstjänsten kom. Foto Joakim Eriksson/Agena Foto
Flisförrådet var övertänt när räddningstjänsten kom. Foto Joakim Eriksson/Agena Foto Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
MARK

Flisförråd övertänt i Örby

Ett flisförråd vid sågverket i Örby brann inatt ner till grunden. Det var övertänt när räddningstjänsten kom. 

Räddningstjänsten lät förrådet, som försåg närliggande kraftvärmeverk med flis, brinna ner och övervakade att inga andra byggnader antändes. Man fick under tiden även släcka några gräsbränder. 

Derome Timber äger anläggningen vid det gamla sågverket, som ligger intill en viktig vattentäkt för Marks kommun, och enligt företagets vd Gunnar Jakobsson lagras inget farligt på platsen.

– Det är inget som kommer till skada, eller går ner i vatten eller så. För oss blir det här ett ekonomiskt avbräck. vad gäller försörjningen till Marks kraftvärme löser vi det med andra lager, säger han.

Förrådet var inte försett med någon elektricitet, enligt Gunnar Jakobsson, men det är fortfarande osäkert hur branden startade. Om det går kommer man att göra en teknisk undersökning. Det är även oklart hur stora värden som gått förlorade i branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista