Folksamling på torg i Bryssel hedrar offren i terrorattackerna
Foto: Annika Digreus / Sveriges Radio
BRYSSEL

Anna från Borås dagen efter terrordåden

2:24 min

Hon bor och arbetar i Bryssel sedan några år tillbaks. Igår upplevde Anna Rydholm från Borås ett väldigt surrealistiskt dygn i Bryssel.  

– Jag förstod inte vad det var som pågick. Man hade det i bakhuvudet att det skulle kunna hända. Det är väldigt svårt att ta in när det händer i ens egen stad, säger Anna Rydholm. 

– Jag var bara i de centrala delarna och i kvarteren där jag bor. Hemma var läget ganska normalt. Det var nästan mer folk ute än annars men när jag tog mig in i EU-distriktet var det spöklikt, där var gatorna helt tomma och hög närvaro av polis, militär och ambulanser.  

Hur blir dagen idag tror du?

– Idag har jag en speciell dag, jag ska åka till Marocko, vi har blivit ombokade till en annan flygplats söder om Bryssel. Vi tar oss dit och ser vad som händer. Jag är lite orolig för resan men samtidigt vill jag inte vara kvar i Bryssel, säger Anna Rydholm. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista