Arkivbild: En kör repeterar
1 av 3
Arkivbild. Foto: Leif R Jansson / TT
Projektgruppen för integrationskören Ann-Christin Nilsson, Nina Kjällquist, Juan Ochoa och Sanna Källman.
2 av 3
Projektgruppen för integrationskören Ann-Christin Nilsson, Nina Kjällquist, Juan Ochoa och Sanna Källman. Foto: Sofia Kristiansen/SR
Tranemo kommun.
3 av 3
Tranemo kommun. Foto: Sofia Kristiansen/SR
TRANEMO

Lär sig svenska genom körsång

1:32 min

I slutet av april får vårfåglarna i Tranemo konkurrens, för då sjunger integrationskören upp för sin första övning. För genom sång ska nyanlända lära sig svenska på ett roligare sätt. 

Hör en längre intervju längre ner.

Integrationskören är en kör där man som nyanländ och etablerad svensk kan mötas, lära sig ett nytt språk och framför allt sjunga tillsammans.

– Man mår bra av att sjunga och jag tänker mig att man lär sig svenska språket på ett lite roligare sätt, säger Ann-Christin Nilsson som är funktionschef på Tranemo kommun och är en av personerna som står bakom kören i samarbete med TILLT.

Stort intresse för att delta
Hittills har intresset för kören varit stort. Ann-Christin Nilsson berättar att när man lade ut information om kören på sociala medier så tog det bara några minuter innan någon sa att de ville vara med.

– Jag tror att det finns ett sug efter bra aktiviteter, som är trevliga och där man kan få möta varandra, säger Ann-Christin Nilsson.

Det är sagt att kören ska vara en kvinnokör, där hälften av deltagarna är födda i Sverige och andra hälften födda någon annanstans.

Körövningen kommer att ske varannan tisdagseftermiddag i kommunhusets personalcafeteria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista