Sofia Björklund, rektor Mogaskolan 7-9
1 av 4
Sofia Björklund, rektor Mogaskolan 7-9. Bakom henne är ett av de uppbrutna dataskåpen. Foto: Sara Lundin/SR
Tjuvarna har brutit upp dataskåp.
2 av 4
Ett av de dataskåpen som tjuvarna brutit upp och länsat. Foto: Sara Lundin/SR
Mogaskolan i Svenljunga.
3 av 4
Mogaskolan i Svenljunga. Foto: Sara Lundin/SR
Mogaskolan i Svenljunga Foto:SR Sjuhärad
4 av 4
Mogaskolan i Svenljunga Foto:SR Sjuhärad

Mogaskolan stängd efter inbrott

Elev: Känns otryggt
3:39 min

En stor mängd surfplattor och datorer har stulits vid ett inbrott på Mogaskolan i Svenljunga under natten. Idag kommer högstadiet på skolan att ha stängt. 

Det har varit flera inbrott i skolor den senaste tiden. Natten till onsdagen var det inbrott på Myråsskolan där man stal datorer och barnens insamling till barncancerfonden. Även Gula Skolan i Fristad och Gånghesterskolan i Borås har nyligen haft liknande inbrott. 

– Jag tycker självklart att det är otryggt att veta att det varit inbrott i skolan, det här ska ändå vara en trygg plats, säger Olivia Fernebrand som går i nian på Mogaskolan.

Tjuvarna ska ha kommit över datorer och surfplattor, tillhörande både elever och lärare. Men risken att någon kommer åt känslig information ska vara liten enligt rektorn Sofia Björklund.

– För att kunna jobba hemma så måste du ha en speciell kod för att kunna öppna upp datorn. På det sättet så känns det säkert för man sparar ju inte sådan information på skrivbordet. Förhoppningsvis ska inte någon annan få reda på nåt, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".