Mimmi och Christopher Backlund från Skephult. Foto: Marcus Léonarde / SR
Mimmi och Christopher Backlund från Skephult. Foto: Marcus Léonarde/SR

Deras kärlek segrade över Mimmis sjukdom

Mimmi: Han hade möjligheten till ett normalt liv
1:09 min

Hon var säker på att pojkvännen skulle lämna henne när hon drabbades av ME. Men kärlek fungerar inte så - numer är Mimmi och Christopher gifta. 

Mimmi Backlund i Skephult fick diagnosen ME för tre år sedan. En neurologisk sjukdom som kännetecknas av svår och långvarig utmattning. När sjukdomen var ett faktum var Mimmi säker på att pojkvännen Christopher skulle välja att lämna henne. 

– Jag har ju inget val, jag måste ju leva med min sjukdom men jag ansåg att han hade möjlighet att få ett normalt liv, jag tyckte han skulle ta det valet, säger Mimmi Backlund. 

– Jag stannade kvar, det var självklart. Det är ju inte fysiken hos henne som jag älskar i henne, det är ju själen och den hon är. Den hon var för sex år sedan är hon ju än idag, säger Christopher Backlund.

Gifte sig efter diagnosen
Idag är paret gifta. Christopher friade i samma veva som Mimmi fick sin diagnos. Och häromdagen hamnade paret på Facebooksidan Människor och Ansikten runt knuten - en sida där Markbor fotograferas och får berätta sin historia. Efter inlägget har de mötts av mycket positiva kommentarer.    

– Det är mycket kärlek, mycket värme och mycket stärkande ord som vi har fått. Väldigt mycket respons, säger Mimmi Backlund. 

– Att folk skulle se det förstod vi men att det skulle bli så mycket kommentarer och så många delningar hade vi aldrig räknat med, säger Christopher Backlund. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".