Uppbruten dörr.
Uppbruten dörr. Foto: Sofia Kristiansen/SR

Polisen misstänker: tjuvarna gömde sig i skolan

På två dagar inträffade tre skolinbrott i Sjuhärad. Polisen har säkrat vissa spår men har ännu ingen misstänkt. Vid ett inbrott tros tjuvarna ha gömt sig i skolan på dagen. 

Enligt polisen har det skett en ökning av skolinbrotten den senaste tiden.

– Under våren har hela södra Sverige drabbats av skolinbrott. De stjäl datorer och vad de kommer över, säger Hans Andrén på polisen i Borås.

Han utreder just nu alla tre skolinbrotten i Borås. Ett i Svenljunga, Borås och Fristad. Ingen är ännu misstänkt men man har säkrat vissa DNA-spår som man hoppas kunna leda till tjuvarna.

Kan röra sig om en liga
Tillvägagångssätten har skiljts sig åt lite. Vid ett av inbrotten har polisen inte hittat något ingångshål vilket gör att de misstänker att tjuvarna gömt sig inne på skolan under dagtid.

– När barnen har gått hem från skolan kanske det dröjer innan de sätter på larmet och då kan tjuvarna gömma sig eller sätta upp ett fönster, säger Hans Andrén.

Han säger också att tjuvarna verkar ha arbetat lugnt och veta vad de är ute efter.

Kan det röra sig om en liga?

– Det kan vi tänka oss. Det finns både tjuvar som opererar lokalt och sådana som opererar i hela Sverige. Det kan mycket väl vara en liga men det vet vi inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista