Uteplats rasade i ån
De boende evakuerades ur huset. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Studenters uteplats rasade ner i Viskan

Boende: Obehaglig känsla
2:00 min

Enligt AB Bostäder har man känt till bristerna och planerade att åtgärda dem med start på tisdag.

Boende i Simonslands studentbostäder fick en obehaglig överraskning i går kväll. Grunden till deras uteplats kollapsade.

– Stenmuren under balkongerna har trillat ned i Viskan och bildat en krater på 10-15 meter, säger Micael Johansson, områdeschef på AB Bostäder.

Ingen skadades vid raset, som inträffade vid 22:30 i går kväll.

– Det är ju självklart en obehaglig känsla, den har varit lite trasig innan, säger Martin Olsson, som bor i en av lägenheterna vid uteplatsen.

Samtliga 28 lägenheter i huset evakuerades av räddningstjänsten. Men efter att en byggexpert intygat att lägenheterna var säkra så kunde studenterna åter släppas in i byggnaden.

AB Bostäder som äger huset säger att de känt till att muren varit instabil. I veckan visade en genomgång att muren var ostadig och man planerade att börja åtgärda bristerna nu på tisdag.

– Det syntes att blocken var instabila men att de skulle välta såhär, det kunde vi inte tro, säger Glenn Claesson, projektledare på AB Bostäder.

Borde ni inte ha stängt av balkongerna?

– Säsongen för uteplatsen har inte börjat riktigt än och i den informationen vi delade ut förra veckan stod det att de inte skulle gå ut på balkongen.

– Det var tur att det hände på kvällen, hade någon varit på terrassen så hade man såklart blivit förskräckt, säger Glenn Claesson.

Enligt honom ska själva huset stå stabilt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".