Ytterdörren till lägenheten där brandattentatet i Borås skedde 2012.
Mannen, som idag är 53 år, avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff för två brandattentat 2012, däribland på Bergsäter i Borås. Foto: Hanna Larsson

Mordbrännare - misstänks för gammalt mord

Den idag 53-årige man som 2014 dömdes för ett brandattentat mot en kvinna i Borås misstänks nu för ett 18 år gammalt mord i Malmö.

Mannen, som idag är 53 år, avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff för två brandattentat 2012. Det var mot en kvinna på Bergsäter i Borås och en i Göteborg. Mannen hade haft relationer med båda kvinnorna och dömdes för att ha anlagt bränderna genom att hälla bensin i brevinkasten till kvinnornas bostäder.   

Enligt Sydsvenskan har mannen nu anhållits misstänkt för ett 18 år gammalt mord i Malmö. Den 3 december 1998 brann det i en lägenhet på Docentgatan i Malmö, där mannens tidigare flickvän och hennes 14-åriga dotter bodde. Dottern lyckades ta sig ur lägenheten, men kvinnan klarade sig inte. Mannen misstänktes redan då men bevisen räckte inte för att åtala honom.

Under tiden som mannen har avtjänat sitt straff för dåden i Borås och Göteborg har polisens kalla fall-grupp jobbat vidare med branden i Malmö och nu åtalas 53-åringen alltså för detta.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista