Magnus Haglund.
Magnus Haglund. Foto: Sofia Kristiansen/SR
BORÅS

Elfsborg laddar inför en allsvenska utan Anders Svensson

1:57 min

I helgen är det premiär för allsvenskan och Elfsborg går upp i sin första match för säsongen mot Häcken på söndag. En säsong som blir den första utan Anders Svensson.

– Det är speciellt. Han är en av huvudpersonerna till den resa som gjorts i Elfsborg, från att ha varit ett notoriskt lag runt placeringarna tio, till att bli ett lag som är med och tar medalj, säger Magnus Haglund som är tränare för Elfsborg.

Nu menar Magnus Haglund att det blir upp till alla andra att ta detta vidare, trots att man kommer att sakna Anders Svenssons kvalitéer.

– Han var en av Sveriges bästa passningsspelare genom tiderna och en av Sveriges bästa fotbollsspelare med sina 148 A-lagskamper, säger Magnus Haglund och fortsätter.

– Det är inte rimligt att man i en handvändning ersätter det, men vi hoppas på sikt kunna jobba upp egenskaper som kompenserar för det som man inte får när Anders Svensson inte är med.

Äter ni mindre tacos nu då?

– Ja, den totala mängden tacos i truppen gick säkert ner med minst 50 procent, säger Magnus Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista