Magnus Klintbäck tf VD på Sverigetaxi.
Magnus Klintbäck tf VD på Sverigetaxi. Foto: Pressbild och Jenny Hellström/SR
BORÅS

Sverigetaxi: Schemat från kommunen felande länk

1:05 min

– Står det fel i våra instruktioner från kommunen och från föräldrarna, så följer man ju dem. Och då blir det fel tider och avsläpp, säger Magnus Klintbäck som är tillförordnad VD för Sverigetaxi.

Vi har under dagen kunnat berätta att skolskjutsen för barnen i kommunikationsklasserna i Borås fortfarande inte fungerar som den ska. En förälder berättar för P4 Sjuhärad att taxin inte håller tiderna och att de glömmer att hämta barn och att det även förekommer att man lämnar dem på fel ställen.

Det var i början av februari som P4 Sjuhärad berättade om problemen senast och då lovade Sverigetaxi - som kör barnen till skolan - att skjutsen skulle fungera normalt inom två veckor. Men så har det inte blivit.

– Det har varit planeringssätt i Borås som vi inte riktigt är vana vid. Man har alltså inte planerat barnens schema terminsvis, utan veckovis. Det gör det svårt med kommunikationen mellan barn, taxi, skola och föräldrar, säger Magnus Klintbäck och fortsätter.

– Vi har börjat styra upp det och skjutsen ska fungera som den ska, men med vissa avvikelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista