Maria Maunbach #vardagssex
1 av 2
Maria Maunbach programledare för Ligga i P3 märker en osäkerhet hos lyssnarna genom deras frågor om sex. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Citat #vardagssex "Jag sitter ner i duschen och onanerar med duschmunstycket".
2 av 2
Ligga med P3 samlar lyssnarnas berättelser om sitt #vardagssex på sajten så att fler kan inse att de inte är onormala. Foto: Maria Maunsbach/SR
#vardagssex

Sexprat ska trösta oroliga

Maria Maunsbach: Vi behöver prata om vardagssexet
1:07 min

Under temat #vardagssex vill Sveriges Radio uppmuntra alla att berätta om det sex som man har istället för det man drömmer om. 

Bakom kampanjen #vardagssex vill programmet Ligga med P3 lyfta fram  olika människors berättelser för att minska den oro som verkar finnas kring sex. Idén kom efter alla de frågor som lyssnare skickar in till programmets sexolog.

– Den allra vanligaste frågan är, är det här vanligt, duger det? Därför tycker vi att alla borde samlas och berätta om det sex man har på en tisdag, säger Maria Maunsbach som är programledare för Ligga i P3. 

Lära av varandras berättelser
Genom att samla lyssnarnas berättelser på webbsidan, många anonyma, så hoppas redaktionen på Ligga med P3 att människor ska kunna se att deras eget sexliv inte är konstigare än någon annans. 

Med vardagssex menas det sex som man oftast har, i motsats till det himlastormande drömsexet som kanske bara upplevs vid några fåtal tillfällen. Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".