Sture Persson visar foton på Elfsborg
1 av 2
Sture Persson såg sin första Elfsborgsmatch redan 1943. Sedan 45 år tillbaks har han haft årskort. Foto: Niclas Odengård/SR
Elfsborgs Anders Svensson. Foto: Marcus Ericsson / TT
2 av 2
Elfsborgs Anders Svensson. Foto: Foto: Marcus Ericsson / TT
ALLSVENSKAN 2016

Sture 82 är Elfsborgsfan sedan barnsben

2:30 min

1943 såg han sin första Elfsborgsmatch. Sedan 45 år tillbaks har han haft årskort. Nu ser Sture Persson i Vegby fram emot en ny säsong. 

–Det är ganska enkelt, jag tycker så mycket om orten, att de har ett allsvenskt lag och man behöver inte åka så långt. Sen har de alltid spelat så fin fotboll, de är kända av de andra att spela fint, det har gjort att jag fastnat för Elfsborg, säger Sture Persson. 

Sture Persson i Vegby utanför Ulricehamn är 82 år. Han stora passion i livet är att följa Elfsborgs alla matcher. När Sture var nio år gick han på sin första match - den spelades på Ryavallen mellan Elfsborg och Helsingborg 1943. 

– Det var inte så bra. Jag var med min farbror. Vi bor långt isär och jag fick åka dit dagen före. Sen gick vi upp tidigt och tittade på fotbollen. Jag hade inte varit ute så mycket i världen, de tvar det längsta jag hade varit ute så jag blev nästan lite skrämd. När de blåste av tyckte jag det var skönt att det var slut. Men jag blev biten av det till slut.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista