Villan i lågor.
1 av 3
En stor äldre disponentvilla vid textilföretaget Almedahls fabriker eldhärjades i går kväll i Dalsjöfors utanför Borås. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Brandkåren på plats vid den brinnande villan.
2 av 3
15 brandmän kämpade med att släcka elden som även hotade närliggande byggnader. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Villan i Dalsjöfors är helt nedbrunnen.
3 av 3
Endast en ruin återstår av den anrika disponentvillan som tillhört Almadahls textilfabrik. Foto: Cecilia Söderberg/SR
BORÅS

Anrik villa totalförstörd efter brand i Dalsjöfors

0:40 min

En villa brann ned till grunden i Dalsjöfors inatt. Branden som hotade flera byggnader bekämpades av 15 brandmän och en anmälan om mordbrand har upprättats. 

En stor äldre disponentvilla vid textilföretaget Almedahls fabriker eldhärjades i går kväll i Dalsjöfors utanför Borås. Branden hotade flera andra närliggande byggnader och Räddningstjänsten hade som mest 15 man på plats som dels bekämpade elden dels stoppade spridningen vilken lyckades.

Vid midnatt så kunde de flesta i räddningstjänsten lämna platsen men fortfarande nu på morgonen så finns det två man som bevakar området.
Villan är helt nedbrunnen och en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad.

– Det är fruktansvärt, jag känner sorg. Det blir extra kännbart när det händer i det egna samhället, säger Kristina Lindén som bor i närheten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista