Familjen Ström visar stolt upp en del av sin bandysamling
1 av 3
Familjen Ström visar stolt upp en del av sin bandysamling. Foto: Cecilia Söderberg/SR
Köksbordet står på display och visar upp en del av familjen Ströms bandysamling.
2 av 3
Köksbordet står på display med diverse bandygrejer. Foto: Cecilia Söderberg/SR
Karl Ström
3 av 3
Inte nog med att det finns en massa bandygrejer hemma, sonen Karl har även sin egna samling av PEZ-figurer. Hittills har han över hundra stycken. Men han äter inget godis själv - han har nämligen slutat äta sötsaker sedan ett par år tillbaka. Imponerande! Foto: Cecilia Söderberg/SR
BRÄMHULT

Borås-familjen andas bandy

Bandysamlaren Klas berättar om samlingsobjekt som inte får tvättas
0:46 min

Klas Ström och hans familj har så många bandyrelaterade prylar att de måste förvaras på olika ställen. I huset, på jobbet och i den bandystripade bilen.

Det var för ett tiotal år sedan som Klas Ström från Brämhult blev såld på bandy. Intresset har ökat allt eftersom och nu har han och sonen Karl hunnit samla på sig en hel del bandyprylar. Så mycket att alla sakerna inte får plats på ett och samma ställe, utan har istället strategiskt fått placeras ut på olika platser - i huset, på jobbet och till och med i Klas bandystripade bil.

– När jag såg min första match så blev jag helt såld. Det är en väldigt familjär känsla inom bandyn. Man kan stå och ropa på varandra som supporters under matchen men när det är halvtid kan man vara på samma pub och dricka en pilsner ihop, säger Klas Ström.

Köksbordet hemma hos familjen Ström är belamrat med grejer som alla har något med bandy att göra. Mestadels är det signerade tröjor och halsdukar, men där finns även en del bandyklubbor, kepsar och flaggor. På golvet står ett par skridskor från 40-talet som Klas hittade på en loppis. 

– Vi lever och andas bandy helt enkelt, säger pappa Klas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".