Borås stad
Foto: P4 Sjuhärad
BORÅS

Chefens baktalande fångades på band

Svante Stomberg: "Det är mindre lämpligt"
1:18 min

En chef i Borås stad spelades i hemlighet in när han uttalade sig kränkande om en medarbetare och andra anställda i kommunen. Men kommunchefen Svante Stomberg har fortfarande förtroende för honom.

– I dagsläget har jag alltjämt det, säger han. Det som har inträffat nu är kopplat till ett personärende i botten och där har man som chef ett eget ansvar i den bemärkelsen att om tilliten och förtroendet inte finns så är det en svår situation. Sedan får vi se vad det mynnar ut i med de här uttalandena, och jag har inget svar på det i dagsläget.

Inspelningen gjordes av en underställd som chefen velat få bort från sin befattning, det skriver Borås Tidning. Enligt Svante Stomberg, som har tagit del av de hemliga inspelningarna, har "ett antal tillrättavisande samtal hållits" med chefen.

Hur har han reagerat på det här? 

– Det är klart att det inte är några roliga samtal när man möts utifrån att man gjort något som utifrån mitt sett att se det är mindre lämpligt. Det är en mänsklig reaktion att inte tycka att de samtalen var så trevliga, säger Svante Stomberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".