Göran Nyberg
Göran Nyberg är spänd inför den kommande Trandaredsdagen. Foto: Cecilia Söderberg/SR
BORÅS

Trandaredsdagen ska samla människor

Göran Nyberg: Det är viktigt att man samlas och gör saker tillsammans.
2:53 min

Ponnyridning, teater, bolljonglering och spelare från Borås Basket är några av de saker som kommer att finnas på Kransmossen idrottsplats i samband med Trandaredsdagen på lördag. 

Under helgen är det återigen dags för Trandaredsdagen. Dagen ses som en mötesplats för Trandaredsbor att träffas och umgås, men även för att prova på olika idrotter.

– Vi tycker att det är viktigt att man samlas och gör saker tillsammans. Om inte annat är detta ett bra tillfälle att visa upp det fina området Kransmossen, säger Göran Nyberg som är föreningsadministratör i Mariedals IK. 

Det är tredje året i rad som dagen anordnas och evenemanget växer för varje år som går.

– Det blir bättre och bättre. Varje gång kommer det mycket folk - gamla som unga. Jag tror det är mycket tack vare vårt breda program, det finns något för alla. Många blir förvånade över hur många aktiviteter vi har. 

Aktiviteterna under dagen är många. Ponnyridning, hoppborg, barnteater och fotbollsjonglering med Emil Jylhänlahti är några. Man har även möjlighet att träffa spelare från IF Elfsborg och Borås Basket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".