Kerstin Weigl prisad journalist på Aftonbladet
Kerstin Weigl prisad journalist på Aftonbladet
Fredagsintervjun

Kerstin Weigl ger utsatta kvinnor ett ansikte

Kerstin Weigl: Janne Josefsson på P4 Sjuhärad blev norm för mig
1:49 min

Kerstin Weigl fick stora journalistpriset för sin ihärdiga granskning av mäns våld mot kvinnor. Hör hennes väg dit och hur hon som ung journalist började på P4 Sjuhärad. Hela Fredagsintervjun finns längre ner. Idag jobbar Kerstin Weigl på Aftonbladet, men hennes journalistiska karriär startade här på P4 Sjuhärad på den tiden då kollegorna bla hette Janne Josefsson och Lasse Brandeby.

Hennes journalistiska väg har bland annat gått via SR Sjuhärad & SR Malmöhus till Aftonbladet där Amelia Adamo var chef på 1980 talet och fångade upp henne. 

Åratals grävande 
Kerstin Weigl har alltid sökt sig till relationsrelaterande och sociala berättelser, så när kartläggningen av kvinnor som dödats av män som de haft en relation med kom upp, så var hon given på uppdraget.

Efter sex års kartläggning av kvinnor, som knappt fått en notis i tidningen, finns nu en databas med 247 kvinnor vars berättelser lever vidare. Ett arbete som Kerstin Weigl prisats för med Lukas Bonniers stora journalistpris 2015 där motiveringen löd "för sitt outtröttliga grävande".

Hela intervjun med Kerstin Weigl finns längre ner. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".