Henrik Persson kollar oljan.
Henrik Persson kollar oljan. Foto: Marcus Léonarde P4 Sjuhärad

Valde hästkrafterna framför mjölkkorna

Rally Henrik: Jag saknar bondelivet
0:52 min

Henrik Persson från Molla är mekaniker för team Mattias Ekström som leder VM-serien i rallycross. Han har själv varit rallyförare men också bondpojk som skulle tagit över mjölkgården hemmavid, ett vägval han inte ångrar.

Henrik Persson från Molla är mekaniker under VM-serien i rallycross, ett jobb som ger över 200 resdagar per år. Men före rallyn var han bonde och skulle ta över faderns gård, men valde bort det:

– Jag och min far hade lite kor, 2005 fick jag välja om jag skulle satsa och bli större och starkare eller om jag skulle avveckla, jag valde att avveckla, säger han. 

Han ångrar inte valet att lämna livet som bonde

– Idag ångrar jag det inte, för idag har mjölkproducenterna det riktigt tufft, men jag saknar bondelivet, för att jobba med kor och djur och följa årstiderna är ganska roligt. 

Istället gled han in på motorsport,

- Jag började tävla lite själv, när jag slutade med det 2010 hjälpte jag andra team som mekaniker, och min sambo (Miriam Walfridsson) kör ju också så då hamnade man ute på banorna, så man hamnade hos bekanta.

Just nu leder hans team Vm-serien i rallycross.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".