Från vänster: Linda Khan och Linnéa Örnevik Werner som visar upp sitt bidrag till fredagens utställning på Textile Fashion Center.
1 av 4
Från vänster: Linda Khan och Linnéa Örnevik Werner som visar upp sitt bidrag till fredagens utställning på Textile Fashion Center. Foto: Mikael Falk/SR
David Eriksson
2 av 4
David Eriksson är universitet lektor i textilt management och även kursansvarig för de eleverna som ställde ut i fredags. Foto: Mikael Falk/SR
Några av produkterna som ställdes ut.
3 av 4
Några av produkterna som ställdes ut. Foto: Mikael Falk/SR
Några av produkterna som ställdes ut.
4 av 4
Elever från Textilhögskolan och deras proukter. Foto: Mikael Falk/SR

Textilskapande som håller i längden

Student: Roligt att få visa upp vad man gjort
1:27 min

I fredags fick andraårselever på Textilhögskolan i Borås chansen att visa upp sina prototyper och produktidéer för allmänhet och företag. Arbetet är ett resultat från en kurs som heter Hållbar affärs- och produktutveckling.

– Studenterna har under åtta veckor fått arbeta med att ta fram hållbara produkt- och affärskoncept inom textil, säger David Eriksson som är kursansvarig.

– Resultaten har inneburit allt från en fyrkant, som när man tittar på den visar sig vara cirka tio olika plagg, till en plånbok i naturgarvat läder och en ryggsäck som ska lära skolbarnen vad hållbarhet är.

Studenterna Linnéa Örnevik Werner och Linda Khan berättar om sin produkt.

– Vi har gjort body och byxa som är storleksföränderliga, det ska passa barn mellan sex månader till ett år, säger Linnéa Örnevik Werner.

– Det har varit roligt att få visa upp vad man gjort. Det har varit en del folk och kollat. Bland annat fick vi beröm av Eton.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".