David Lindström hemlighetsfull kring Vikings

1:43 min

Fjärde säsongen av HBO-serien Vikings är precis färdiginspelad men David Lindström från Borås får inte prata om vad han har fått göra. 

– Det är så mycket som är oklart, jag vill inte spoila någonting. Jag har varit med i fem minuter än så länge och man har inte lärt känna karaktären riktigt än, säger David Lindström.

Redan som 21-åring har David Lindström en välfylld meritlista med HBO:s Vikings och SVT:s Blå ögon, den serien känns han igen från mest. 

– De som känner igen mig gör det från Blå ögon. Antingen säger de "du var jättebra" eller "jag vill slå din karaktär i fejset". Simon som jag spelade var inte en så trevlig.

Nyss tillbaka från Irland efter att ha spelat in den fjärde säsongen av Vikings tar han det lugnt över sommaren. Han tar en paus från skådespelandet, tar det lugnt och ägnar sig åt musik i sin egenbyggda studio.

– Jag har skrivit låtar hela mitt liv och nu när jag har det lite soft och är van vid höga varv skulle det vara tråkigt att inte göra någonting. Så jag satte upp en mikrofon och en dator och kallar det en studio, säger han och skrattar. 

En tåflört som gick fel
Om fjärde säsongen av HBO-serien Vikings som precis är färdiginspelad får David inte säga något om, däremot berättar han om den mycket pinsama "tåflört" som han hade under en viktig middag med filmteamet och chefer från ett filmbolag. Den historien hörs i ljudklippet nedan.