HVB-hemmet i Mölndal Foto: Mikael Falk/SR
HVB-hemmet i Mölndal Foto: Mikael Falk/SR

Misstänkt mördare ville skada sig själv

Fostermamma: Han hörde röster
1:37 min

Nu berättar den misstänktes fosterfamilj att den unge mannen mådde mycket dåligt. De var också tveksamma till att han placerades på HVB-hemmet där Alexandra Mezher från Borås knivhöggs till döds.

Idag startar rättegången mot den unge man som misstänks för att ha mördat 22-åriga Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal där hon jobbade.

Den unge mannen bodde tidigare hos en fosterfamilj och idag väljer fostermamman att berätta för P4 Sjuhärad om att han inte kunde bo kvar hos dom för att han mådde för dåligt.

Mamman som vi kallar Halimo, men som egentligen heter något annat, berättar att han bodde i deras familj under ett halvår. Redan efter några veckor märkte dom att han inte mådde bra.

– Han var inte sig själv, han kunde inte sitta still, mumlade för sig själv och hörde röster.

Mannen mådde allt sämre och ville skada sig själv. Familjen fick köra honom till ungdomspsykiatrisk vård vid flera tillfällen.

I polisförhör säger han att han inte minns hur han högg Alexandra Mezher till döds. I ett förhören säger han via sin tolk att han tagit upp en kniv för att ta sitt eget liv och att hon försökt hindra honom att göra det. Han har huggit henne men vet inte när.

– Jag är jätteledsen att det hänt henne, säger Halimo.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".