M7 hotas av konkurs

Basketklubben M7 hotas nu av konkurs. Bakgrunden är stora skulder och att intäkterna inte räcker för att driva klubben vidare.
Bakgrunden till det akuta läget i M7 är skatteskulder och skulder efter satsningen med Magic Johnson. Skatteskulden på 500.000 kronor är betald, men M7 har överklagat och hoppas få tillbaka pengarna. Målet skall upp i hovrätten i maj men ett avgörande kan dröja. Säsongen som gick slutade med en förlust på 600.000 kronor och M7´s sammanlagd skuld är över 4 miljoner kronor. M7 saknar nu tillräckliga inkomster för att driva klubben och kan tvingas gå i konkurs.Enligt föreningens ordförande Jan Kollgren behöver man ha in pengasr inom en månad för att undvika konkurs. I går gick klubben ut med ett öppet brev där man vädjar om stöd i Sjuhärad för att bygden även i fortsättningen skall ha i basketlag i högsta eliten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista