BORÅS

Boråstriathleten vägrar stressa upp sig

0:57 min

Med bara några få veckor kvar till Paralympics i Rio de Janeiro fick till slut triathleten och boråsambassadören Shahrzad Kiavash en plats. 

– Det går inte att övertänka det, då blir det så stort och så ofattbart att man bara stressar upp sig själv, säger triathleten och boråsambassadören Shahrzad Kiavash.

I veckan blev det klart att hon till slut får en plats i Paralympics i Rio de Janeiro. Där väntar 750 meter simning, 2 mil cykling och 5 kilometer löpning.

Shahrzad Kiavash höll på att missa chansen att ta sig till Paralympics, men efter att idrottens skiljedomstol, Cas, meddelade att avstängningen av samtliga ryska atleter står fast fick Sverige ytterligare fyra platser. Ett glädjande besked för Shahrzad Kiavash, men det betyder också att uppladdningen blir kort.

– Från att vi fick indikationer på det här har vi haft tre och en halv veckas träningstid ungefär, säger tränaren Eva-Kajsa Andersson.

Men trots att det är ont om tid är Eva-Kajsa Andersson inte orolig.

– Det är lite ont om tid, men jag tycker att vi har gjort upp en ganska bra plan. Vi försöker hålla henne skadefri och sjukdomsfri, äta bra, vila och så mentalt landa i det här.