SANDARED

Tennis ökar - Sandareds tennisklubb bygger ut för 7 miljoner

1:26 min

Sandareds tennishall får tillskott med tre helt nya utomhustennisbanor och dessutom den första padelbanan i Sjuhärad. Invigningen i går bjöd på flera stora spelare. 

Sandareds tennisklubb kunde under gårdagen presentera tre helt nya utomhustennisbanor, och den första padelbanan i Sjuhärad. Padel som är en blandning mellan squash och tennis. Ett projekt som kostat över 7 miljoner kronor. Roland Ohlander, ordförande för tennisklubben menar att intresset för tennis har ökat.

– Dels är det stor efterfrågan på tennis, folk vill ha det här och det är stort för oss i Sandared. I Sverige har inte tennisen ökat men i Sandared har den ökat väldigt mycket. Sandared ökar, det är mycket ungdomar, vi har en stor skola och det här är bra för vår ungdom, säger Roland Ohlander. 

Gårdagens invigning lockade flera stora spelare inom sporten, och även Björn Borg lovade att komma, ett löfte som han inte höll fullt ut.

– Vi träffade Björn Borg i Monte Carlo för några månader sedan och han lovade att komma till den här invigningen, och det är stort, om han kunde, men nu åker han till US Open som är lite större än det här, säger Roland Ohlander.