En buss som tillhör dansbandet Kindbergs stals och hamnade sedan i diket.
Turnébussen hamnade i diket. Foto: Mats Öfwerström

Polisjakt efter turnébuss

Vittne: Han forcerade avspärrningarna
1:18 min

Polisen har tidigt på måndagmorgonen jagat en stulen dansbands-buss som framförts trafikfarligt genom Skaraborg.

Enligt de första uppgifterna stals den här bussen tidigt i morse från Folkets park i Lidköping. Sedan polisen tog upp förföljandet har färden gått ut på E20 till Vara, där bussen svängde av på 47:an mot Falköping.

– Det finns all anledning av vara försiktig för den framförs på ett trafikfarligt sätt, sa stationsbefälet på Skövdepolisen vid 06:30-tiden på morgonen.

En som mötte bussen under morgonen var Robnert Lövkvist från Larv, som var på väg till jobbet i Götene tillsammans med en kollega. De hade då stannat vid ett tillfälligt rödljus vid ett vägarbete i Tråvad.

– Precis när vi står där ser vi det här stora schabraket till buss komma mot oss på motsatt körbarna, och far över. Han forcerar dom häravspärrningsskyltarna så det flyger delar. Det var centimetrar från att han körde på broräckena, säger Lövkvist.

Var det nära er också?

– Det var väldigt obehagligt att få det här mot oss kan jag säga. Tillsammans med efterföljande polisbilar då. Vi hade hört på radion innan att det var på gång. Det var lite skakigt faktiskt.

Vid 07:15-tiden uppgav polisen att bussen stoppats med spikmatta och kört i diket i närheten av Möllentorp utanflör Vara.

– Jag är ännu osäker på den exakta platsen. Patrullerna arbetar med detta just nu, sa Christer Fuxborg som är presstalesman på polisen.

Två personer som fanns i bussen har omhändertagits av polisen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".