miljöpartiet, gustav fridolin, isabella lövin
Foto: Janerik Henriksson/TT
BORÅS

MP-språkrör om låga opinionssiffror

Isabella Lövin (MP): Det är tufft att ta ansvar
1:10 min

Idag besöker miljöpartiets språkrör Isabella Lövin Borås. Miljöpartister från hela regionen samlas och en ny miljö- och klimatbudget ska presenteras.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin är under dagen i Borås och presenterar deras nya miljö- och klimatbudget för partimedlemmar.

– Vi har presenterat den största miljö- och klimatbudgeten i svensk historia. Vi har redan nu 73 procents högre miljö- och klimatbudget än vad den tidigare regeringen hade, säger Isabella Lövin.

Under 4 procentspärren
Senast i juni kom en opinionsundersökning som visa att Miljöpartiet låg under 4 procentspärren och därmed riskerar att behöva lämna riksdagen till nästa val.

– Det var en mätning som visade att vi låg under men nu ligger vi i alla fall över igen. Det är tufft att ta ansvar, det är tufft för ett litet parti att sitta i regering för första gången, säger Isabella Lövin.

Miljöpartiet har suttit halva mandatperioden nu, hur ska ni fortsätta de nästkommande två åren? 

– Vi ökar takten, nu handlar det om att verkligen förverkliga allt det som vi har satt igång. Det handlar om att se till att få fart på järnvägsunderhållet, utbyggandet av kollektivtrafiken och sen förbättra för mottagandet och integrationen utav alla de nyanlända och flyktingar som har kommit till Sverige, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".