Anna Svalander (L). Foto: Jenny Hellström
Anna Svalander (L). Foto: Jenny Hellström

Svalander om turbulensen inom (L)

Anna Svalander(L): Vi har högt i tak
0:46 min

Får man kritisera partiledningen hur mycket som helst? Anna Svalander, Liberalerna, från Borås, kommenterar nu Birgitta Ohlssons avhopp.

Igår valde Birgitta Ohlsson att lämna styrelsen för Liberalernas riksdagsgrupp, detta efter ett flera timmar långt krismöte där hennes kritik mot partiledningen diskuterats.

Senast kritiserade hon partiledaren Jan Björklunds uttalande om att statsminister Stefan Löfven också bör bjuda in Sverigedemokraterna i samtal över blockgränserna.

Birgitta Ohlsson, som är en av Liberalernas mest profilerade politiker, har tidigare även kritiserat Björklund i andra frågor och också utmanat honom om partiledarposten.

Gårdagens krismöte initierades efter att partistyrelseledamoten Anna Starbrink och partiets vice ordförande i riksdagsgruppen, Tina Acketoft, uppmanade Ohlsson att avgå. De menar att Ohlsson kritiserat för mycket och att detta lett till en splittrad bild av partiet.

Anna Svalander, Liberal från Borås, som också sitter i partistyrelsen, säger att man inte ska tolka det som hänt som att det är lågt i tak i Liberalerna.

– Nej, det är fortsatt högt i tak, däremot tycker jag att det är olyckligt som hänt nu när personer har gått ut offentligt och krävt andra personers avgång, säger Anna Svalander.

Hur tycker du att Birgitta Ohlsson har skött det hela då?

– Jag vill inte kommentera det, men jag har förtroende för henne liksom för alla mina partikamrater.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".